середу, 24 квітня 2013 р.

Контрольний список для роботи на сервісах Веб 2.0

Шановні друзі!
Цей документ створено і запропоновано для використання Ніною Петрівною Дементієвською.
Дуже часто виникають у людей питання: "Що робити, якщо соціальний сервіс оновився, і створена  для роботи в ньому інструкція застаріла?"
В цьому випадку пропонується контрольний список, який прокладає шлях у вивченні довільного сервісу і не залежить від степені його оновленості.
Цікаво почути ваші думки з приводу цього списку!

Це не докладна інструкція роботи на сервісі. Інтерфейс та інструменти на Інтернет-сервісах постійно оновлюються і вдосконалюються, але ці сервіси мають спільні риси,  тому пропонується загальна стратегія роботи на сервісах.

Примітка. На деяких сервісах можуть бути відсутні деякі елементи.

1.      Зареєструватися на сервісі (шукати посилання Реєстрація), записати в документ «Доступ до сайтів» адресу сайту/сервісу, свої логін і пароль.
2.      *Заповнити свій профіль
3.      *Ознайомитися з прикладами, розміщеними на сервісі.
4.      Спробувати змінити мову інтерфейсу на українську/російську, якщо це можливо (шукати Мова (language), Сервіс, Налаштування, ..)
5.      Прочитати опис сервісу ( в браузері Chrome(Хром) – перекладається сторінка, якщо сервіс не має українського/російського інтерфейсу)
6.     Знайти, розібратися і зробити :
·          Створити/розмістити документ на сервісі
·          Дослідити, які рівні доступу до створеного документу наявні (для перегляду/читання, для спільного створення/редагування, для надання коментарів; ніхто, деякі, обрані користувачі, всі),  спробувати налаштовувати різні види доступу для різних користувачів до свого документу.
·         Дослідити, як позначати (чи можна?) документи тегами, як здійснювати пошук за тегами (у документах інших, у власних документах)
·         Як створювати групи/спільноти і брати участь в інших групах для співпраці і спілкування
·          Як генерується URL- посилання, розміщеного в інтернеті документу (наприклад, щоб послати це посилання друзям електронною поштою, вставити в блог)
·         Як генерувати «коди для вставки – embed code, embedded) і вставляти створені в цьому сервісі  документи   в інші ресурси/документи  (наприклад, в блог)
7.      НЕ забувати, при кожному наступному відвідуванні сервісу, потрібно авторизуватися/увійти в  свій обліковий запис/ «залогінитися» 

Немає коментарів:

Дописати коментар